Gæld hjælp & rådgivning – IVA vs konkurs

Konkurs versus IVA:
OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL
Q: Hvad er en individuel frivillig ordning «IVA»?
A: en IVA er en juridisk bindende kontrakt mellem dig selv og dine kreditorer, som vil generelt vare i 5 år. Du bliver fremsat et tilbud som afvikling af din gæld til dine kreditorer, baseret på følgende:
o A faste månedlige bidrag baseret på dine tilgængelige disponible indkomst
o Hvis du ejer din ejendom vil du være forpligtet til at træffe rimelige foranstaltninger (i form af omprioritere), til at stille en andel af egenkapital til rådighed for dine kreditorer.
o Hvis du er i stand til at omprioritere i slutningen af periode, vil du ikke være forpligtet til at sælge din ejendom
o Hvis IVA er et eneste forslag, du er kun forpligtet til at realisere din andel af egenkapitalen i en fællesejede ejendom, forbliver at sikre partnerens andel upåvirket.
Forudsat at 75% af de kreditorer, der stemmer er for forslaget accepteres IVA. Så længe du holder dig til vilkår af din IVA når det er blevet godkendt, er alle dine kreditorer, der havde ret til at stemme juridisk bundet.
Det betyder at:
o kan dine kreditorer ikke bringe yderligere sag mod dig
o kan dine kreditorer ikke ændre deres sind på et senere tidspunkt
> Fra datoen for godkendelsen af din aftale er alle renter og omkostninger frosset. I modsætning til konkurs er der ingen reklame af IVA i en lokal avis. Din professionelle status eller evne til at holde offentlige kontor vil ikke blive påvirket. Ved afslutningen af IVA sigt, forudsat du har overholdt betingelserne i arrangementet, er saldoen på din gæld afskrevet. På grundlag af de oplysninger, som du har givet dette synes en passende løsning til dine økonomiske problemer.
Q: Hvad er konkurs?
A: konkurs er en alvorlig sag. Du bliver nødt til at opgive ejendele af værdi og din interesse i dit hjem. Det vil næsten helt sikkert medføre lukning af enhver virksomhed, du kører og afskedigelse af dine medarbejdere. Konkurs kan også pålægge visse restriktioner på dig. Omfattet af visse undtagelser betyder konkurs, at bobestyreren vil tage kontrol over alle dine aktiver på tilblivelsen af et konkursdekret. Han eller hun eller en insolvensadministrator, der er udpeget som kurator, vil råde over dem og bruge pengene til at betale de gebyrer, omkostninger og udgifter af konkurs og derefter dine kreditorer. Aktiver du ville være tilladt at holde omfatter:
7. almindelig husstand indhold;
8. et beskedent motorkøretøj;
9. værktøjer, der kræves for din handel
Bobestyreren kan anmode retten om til en ordre, genoprette ejendom til ham eller hende, hvis du bortskaffes det på en måde, som var urimeligt til dine kreditorer (for eksempel, hvis før konkurs havde du overført ejendom til en slægtning til mindre end det er værd). Hvis du har en overskydende indtægter over dig selv og dine pårørende behov, du forventes at yde bidrag til dine kreditorer under konkurs, og kan bestilles af Domstolen. Hvis du kommer ind i nogen penge under konkurs, sådan en arv eller en lotteri vinde, også vil være tilgængelige til dine kreditorer. Desuden vil din konkurs blive annonceret i en lokal avis. Generelt vil du automatisk udledes fra konkurs efter 1 år selv om du kan være forpligtet til at betale den konkurs til 3 år.
Q: Hvad er de væsentligste forskelle mellem en IVA og konkurs?
10. aktiver
I konkurs mister du kontrollen over dine aktiver som disse vest i administratoren. Bobestyreren vil derefter bortskaffe disse aktiver og bruge pengene til at betale deres gebyrer og udbetalinger og distribuere de resterende midler blandt dine kreditorer. I en IVA foretager du et tilbud til dine kreditorer. Dette bør være dit bedste tilbud og så kan omfatte bortskaffelse af overdreven formue til dine kreditorer. Det er dog muligt at specifikt udelukke aktiver fra arrangementet livsforsikringspolicer, pensioner, biler osv. I konkurs dit hjem vil vest i trusten boer i en IVA du forventes at bruge deres bedste bestræbelser til at indse, som igen pant, den indre værdis du har i din ejendom. Du vil ikke kunne forventes at sælge dit hjem og vil ikke miste det.
11. varighed
En IVA vil generelt vare i 5 år er det normalt at få decharge fra konkurs efter 1 år med betalinger til konkurs varede tre år.
12. pr
Din konkurs er annonceret i en lokal avis, hvilket ikke er tilfældet i en IVA
Q. skal jeg være i fuldtidsbeskæftigelse?
A: Nej. Du skal have en regelmæssig indtægtskilde, som når du har betalt din husholdningernes regninger, du har en overskydende indtægter.
Q. skal jeg sige til min partner?
A: en IVA vil generelt vare i 5 år og hvis du ejer en ejendom du forventes at forsøge at realisere din andel af egenkapitalen i slutningen af udtrykket. Desuden skal de oplysninger, der præsenteres for dine kreditorer vise den samlede husstandsindkomst, selv om en ydelse gives til din partner, der beregnes baseret på niveauet for deres indkomst og husstandenes udgifter. Du vil næsten helt sikkert, så nødt til at fortælle din partner, hvis du går ind i en IVA.
Q. er en IVA dække alle min gæld?
A: kun kan usikker og privilegerede fordringer medregnes. Også pantegæld kan ikke medtages, men vil fastsættes i dine indtægter og udgifter til at tillade dig at fortsætte med at tilbagebetale din månedlige rater. Visse andre gæld er specifikt udelukket fra din IVA såsom bøder og restancer på CSA betalinger. Bemærk, disse ikke kan medtages i konkurs.
Q. kan jeg være erklæret konkurs, når jeg er i en IVA?
A: Nej. En IVA er til hinder for de kreditorer, der er bundet af IVA fra at tage enhver yderligere handling, hvis du overholder vilkårene i IVA.
Q. kan CCJ registreres imod mig, når jeg er i arrangement?
A: da arrangementet er en juridisk bindende kontrakt kreditorerne ikke er købedygtig fortsætte sag mod dig, medmindre du bundstykket vilkårene for arrangementet
Q. Hvad sker der, hvis jeg er ude af stand til at foretage en tilbagebetaling?
A: under dit arrangement er det vigtigt, at du gør alt for at overholde betingelserne som aftalt med dine kreditorer. Men hvis du har brug at gå glip af en betaling eller anden grund dette skal aftales med din vejleder.
Q. min partner og jeg har fælles gæld, men de ønsker ikke at indgå en IVA. Hvad sker der?
A: Hvis du og din partner har gæld, som du tog ud i begge jeres navne så du er begge solidarisk ansvarlig for disse fordringer. Firmaet kredit er derfor frit for at forfølge din partner for hele gælden. Nogle kreditorer kan være parat til at vente på deres tilbagebetaling under IVA; nogle kan dog ikke så partneren kan være nødvendigt at foretage en hensættelse til at betale de månedlige afdrag i overensstemmelse med den oprindelige kreditaftale.
Q. Hvordan vil en IVA påvirke mine kreditvurdering?
A: en IVA vil blive opført på din kredit-fil med de forskellige informationsudbydere. Disse oplysninger vil vise, at du har indgået en aftale. Når du har fuldført din IVA vil du blive udstedt med et certifikat for overensstemmelse med angivelse af at du har fuldført din IVA tilfredsstillende. Du bliver nødt til at sende denne til kredit reference organer, der vil derefter registrere din IVA som tilfredse og dette vil blive på post for yderligere seks år.
Q. vil jeg være i stand til at opnå kredit, mens jeg er i min IVA?
A: ingen yderligere kan kredit, med undtagelse af forsyningsselskaber, tages samtidig i en IVA. Undladelse af at overholde dette begreb er en grundlæggende krænkelse af dens vilkår og forventes at resultere i svigt af din IVA.
Q. Hvad sker der hvis min omstændigheder ændrer under min IVA?
A: dine kreditorer kan være villig til at se din ændring i omstændigheder, der har resulteret i du er i stand til at holde af betingelserne i ordningen. Når alle fakta er fastlagt, kan kaldes en variation møde og et ændret forslag fremsat til dine kreditorer til deres overvejelse.
Q der vil vide, om min IVA?
Sv.: i modsætning til konkurs en IVA ikke udgives i nogen avis, men det er opført med Institut for handel og industri og er tilgængelig for offentligheden efter anmodning. Dine arbejdsgivere behøver ikke at blive rådgivet af arrangementet.
For flere oplysninger så besøg:

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *